diumenge, 30 de maig del 2010

ORGANITZACIÓ HORITZONTAL

Una organització horitzontal és un nou model d’organització empresarial, la qual està organitzada per processos i no per funcions. D’aquesta manera, s’organitza el flux de treball en processos clau que impliquen tota la empresa i que en última instància, la lliguen amb les necessitats dels clients. Reduint la jerarquia disminuïm al màxim el número d’àrees d’activitat en que es divideixen aquests processos clau.
Per altra banda, la idea de treball individual desapareix, donant pas la organització del treball en grup. Un equip ben coordinat i liderat, aconsegueix millors resultats que la suma del treball individual de les persones que el formen, perquè compten amb un conjunt més ampli d’habilitats, coneixements i punts de vista. Aquests grups de treball, estan liderats per una persona que gestiona els processos clau i fixa els objectius.
Una altra característica important d’aquests tipus d’organitzacions, és l’ús de les TIC, les quals faciliten la recerca de la informació necessària dins dels grups de treball i organitzacions, els quals poden dur a terme una gestió més eficient dels processos.
Aprofitant que s’ha comentat la importància de desenvolupar el treball en equip, és important també dir que aquests equips han d’estar autogestionats, ja que les persones que estan realitzant un treball dins d’un equip, són les que millor saben com millorar-lo. Per a que els equips siguin eficaços i eficients, han de tenir la suficient autoritat per decidir quan, com i perquè s’han de modificar o millorar els processos de treball.

Per a visualitzar el document complert, cliqueu aquí.

GESTIÓ DEL CONEIXEMENT LATENT EN UNA ORGANITZACIÓ

L’objectiu d’aquesta pràctica és dissenyar un sistema per a la captació del coneixement latent en una organització, la seva capitalització i la seva gestió per entrar en un cercle de millora continua.

Pràctica 4b

diumenge, 16 de maig del 2010

Why Cry

Sabemos más de lo que podemos decir